De inschrijvingen voor de Onroerenderfgoedprijs 2020 zijn geopend! Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. In de editie van 2020 gaat het Agentschap Onroerend Erfgoed op zoek naar bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed dat publiek toegankelijk is.

Vanaf vandaag tot en met 1 maart 2020 kan je je inschrijven met publiek toegankelijk erfgoed. Maak kans op een bedrag van 15.000 euro, op de publieksprijs of een eervolle vermelding. De Onroerenderfgoedprijs wordt uitgereikt aan beschermd erfgoed. Dat kan zowel bouwkundig, landschappelijk als archeologisch erfgoed zijn, of een combinatie ervan. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen.

Uit alle deelnemers zullen de juryleden uiteindelijk drie laureaten kiezen, waarvan ze één als winnaar aanduiden. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Vakmensen maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap. De prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 2 oktober 2020. Voor meer informatie over de prijs, surf je naar onroerenderfgoedprijs.be/inschrijven.