Kijk naar mij! Ik ben Erfgoed

Met ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ wou IOED Berg en Nete het onverwachte erfgoed in Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen in de kijker zetten. In april en mei 2019 kon je op meer dan 20 locaties in Berlaar en Nijlen het verhaal en de geschiedenis achter dit erfgoed ontdekken.

De locaties werden herkenbaar gemaakt via een ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord. Ook in de bibliotheken van de drie gemeenten kon je aan de hand van een kleine tentoonstelling ontdekken welke erfgoedgebouwen er in de kijker stonden.

Voor ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ kozen we expliciet niet voor de bekende monumenten, zoals het Rameyenhof, het Fort van Kessel of het Hof ter Laken in Booischot, maar wel voor meer onverwachte erfgoedgebouwen. Daarnaast laat dit project slechts een fractie zien van al het bouwkundig erfgoed dat Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen rijk is.

Kijk zelf terug naar dit erfgoed in de kijker

Kon je zelf niet aanwezig zijn tijdens deze campagne, of kijk je graag terug naar alle gebouwen die participeerden? Bekijk dan onderaan foto’s van de meer dan 20 erfgoedpareltjes, met een klein woordje uitleg en vermelding van de locatie.