Lees en beluister de verhalen van Heist van Toen

Lesgeven op ’t Goor, een passie voor dialect, de fanfare van Itegem in het Antwerpse Sportpaleis … Met de levensverhalen van de bewoners van woonzorghuis Ten Kerselaere vertelden we in 2019 de geschiedenis van Heist-op-den-Berg en haar deelgemeenten.

Datzelfde jaar gingen een aantal fotografen ook op pad om de locaties uit die verhalen in beeld te brengen. Zo wilden we de inwoners van Heist-op-den-Berg het verleden van hun omgeving laten ontdekken. Want de aanblik van Heist en haar deelgemeenten is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd.

Tentoonstelling van 28 april tot en met 12 mei 2019

Verhalen en foto’s kwamen samen in een tentoonstelling op Erfgoeddag (zondag 28 april 2019) in woonzorghuis Ten Kerselaere. De tentoonstelling liep tot en met zondag 12 mei.

Heb je deze tentoonstelling gemist? Lees en luister dan hier naar de verhalen van de bewoners, opgetekend door studenten journalistiek van de Thomas More Hogeschool.


Voor het project Heist van Toen werkten we samen met Thomas More Hogeschool, Regionaal Landschap Rivierenland, Vormingplus Mechelen, WZH Ten Kerselaere & LDC De Pit, Heemkring Die Swane en lokale vrijwilligers.