Project Description

Kijk naar mij! Ik ben erfgoed

‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ zet het onverwachte erfgoed in Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen in de kijker. Vanaf woensdag 24 april kan je op meer dan 20 locaties in Berlaar en Nijlen het verhaal en de  geschiedenis achter het erfgoed ontdekken. Vanaf zaterdag 18 mei loopt het project ook in Heist-op-den-Berg.

De locaties zijn herkenbaar aan een ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord, en vind je terug op de kaart hieronder. Ook in de lokale bibliotheken kan je in een kleine tentoonstelling ontdekken welke erfgoedgebouwen we in de kijker zetten.

Voor ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ kiezen we bewust niet voor de bekende monumenten als het Rameyenhof, het Fort van Kessel en Hof ter Laken in Booischot, maar wel voor onverwachte erfgoedgebouwen.

Zet zelf erfgoed in de kijker

Uiteraard laat dit project slechts een selectie zien van al het bouwkundig erfgoed dat Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen rijk is. Wil je graag nog een ander gebouw in de kijker zetten? Laat via [email protected] weten welk gebouw jij in the picture wil zetten. De gebouwen met de beste verhalen krijgen ook een ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord.

Voor dit project konden we rekenen op de medewerking van vele trotse erfgoedeigenaars in Berlaar, Nijlen en Heist-op-den-Berg, Jef De Ceuster, Jan Peeters,  Paul Van Hemeledonck, Marc Verreydt, Heemkring De Poemp, Heemkring Die Swane, Pidpa, provincie Antwerpen, vzw ’t Dolhuis, Archiefraad Berlaar  Open Monumentendagcomité Nijlen, Academie Nijlen, en uiteraard de drie lokale bibliotheken, het bestuur en de medewerkers van de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg & Nijlen,  Kempens Karakter, Regionaal Landschap Rivierenland …